written by
Wouter Coulier

AI-bedrijf organiseert crowdlendingcampagne voor internationale lancering van haar ethische AI-software

2 min read

ANTWERPEN, 25 februari 2021 - Omina Technologies zoekt via crowdlending investeerders voor de internationale lancering van haar innovatieve AI-software Justifai. “Het is mijn droom om grote en kleine ondernemingen toe te laten bedrijfsproblemen op te lossen met AI op een ethische en betrouwbare manier,” aldus CEO Rachel Alexander. De onderneming zoekt financiering via het crowdlendingplatform WinWinner voor de go-to-market van Justifai in Europa en de VS.

Verder groeien op de markt van ethische en betrouwbare AI

CEO Rachel Alexander richtte Omina Technologies op in 2016. Haar missie is om bedrijven, ook zonder toegang tot uitgebreide AI (AI= artificiële intelligentie) en juridische ondersteuning, toe te laten businessproblemen op te lossen met AI op een manier die ethisch, begrijpbaar en betrouwbaar is.

Het Cambridge Analytica-schandaal, waarbij data onrechtmatig gebruikt werd voor de campagne voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016, maakte duidelijk dat AI ook onethisch kan aangewend worden. Weldra zouden veel bedrijven rekening moeten houden met de ethische aspecten van AI en de nood om AI-gebaseerde beslissingen uit te leggen op een voor mensen begrijpbare manier.

Rachel Alexander, oprichtster Omina Technologies

Daarenboven zijn verschillende internationale organisaties, waaronder de Europese Commissie, richtlijnen en een regelgevend kader aan het uitwerken voor ethische en betrouwbare AI. “Veel bedrijven die het potentieel van AI willen benutten, zijn bevreesd voor de toenemende AI-regulering en richtlijnen rond ethische en betrouwbare AI,” weet Alexander, die in 2019 de Belgian IT Personality of the Year Award won.

Omina Consultancy en de Omina Academy spelen momenteel een belangrijke rol in het realiseren van de missie om bedrijven te helpen om op een ethische manier gebruik te maken van artificiële intelligentie. Onder meer Belfius, Graphic Packaging International, Telenet, UCB en Wolters Kluwer prijken op het klantenlijstje van Omina Technologies.

Justifai

Justifai wordt naast de Consultancy en de Academy de derde pijler van de activiteiten van Omina Technologies. “Met onze software Justifai bieden wij een ethische en betrouwbare AI-toolbox aan die de gebruiker toelaat zich te focussen op het businessprobleem terwijl Justifai proactief controleert op de mogelijke wettelijke en compliance-risico’s,” vertelt Rachel Alexander.

“Justifai overwint de vele uitdagingen tijdens het ontwikkelingstraject van een ethische, begrijpbare en betrouwbare AI-oplossing. Op die manier moeten bedrijven die AI willen inzetten en tegelijk de richtlijnen rond artificiële intelligentie volgen, niet noodzakelijk een legertje AI-scientists gaan aanwerven,” gaat ze verder.

Op zoek naar investeerders bij het publiek

Omina Technologies zoekt financiering voor de go-to-market van het Justifai-platform in Europa en de VS. “We hebben al €50.000 via de VLAIO Kmo-groeisubsidie gefinancierd en zoeken nog €250.000 via winwinleningen en crowdleningen. Hiervoor lanceerden we een campagne bij het crowdlendingplatform WinWinner. We willen investeerders meer rendement uit hun spaargeld laten halen en tegelijk laten bijdragen aan het realiseren van Omina Technologies’ missie om grote en kleine bedrijven toe te laten bedrijfsproblemen op te lossen met AI op een manier die ethisch, begrijpbaar en betrouwbaar is,” besluit Alexander.

Alle informatie over de WinWinner-campagne van Omina Technologies vind je op www.winwinner.be/omina-technologies

------

Rachel Alexander, oprichtster Omina Technologies
+32 478 23 21 12
rachel.alexander@ominatechnologies.com

Omina Technologies wil bedrijven helpen om op een efficiënte, begrijpelijke en ethische manier gebruik te maken van artificiële intelligentie. Dit doet de onderneming via consultancy en trainingen. Daarnaast ontwikkelt de onderneming een eigen AI-software, met de naam Justifai.

Matthias Browaeys, founder WinWinner
+32 494 58 22 24
matthias@winwinner.be

WinWinner is een crowdlendingplatform waarop ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk kunnen delen. Op die manier kunnen ze ambassadeurs zoeken om hen te laten investeren in hun groeiverhaal.