Boekhoudtool verzamelt op een week €46.000 via de crowd

2 min

PUURS-SINT-AMANDS, 19 mei 2022 - Met Dexxter ontwikkelden Robbe Claessens, Stan De Pauw en Giel Thomas een webapplicatie die student-ondernemers en bijberoepers in een eenmanszaak ondersteunt in hun boekhouding. Het concept trok ondertussen al bijna 1500 ondernemers aan die dankzij Dexxter hun eigen boekhouding doen. Om haar app nu naar een hoger niveau te tillen en nog meer eenmanszaken te ondersteunen is het founderstrio op zoek naar groeifinanciering via WinWinner.

Robbe Claessens, Stan De Pauw en Giel Thomas

De koppen bij elkaar

Giel Thomas zag in z’n voormalige accountancykantoor dat steeds minder bijberoepers terecht kunnen bij boekhouders. Stan De Pauw en Robbe Claessens merkten dan weer in hun eerste start-up White Labels (bij StartIt@KBC) dat student-ondernemers schrik hadden van hun administratieve verplichtingen en hun kosten.

De drie staken de koppen bij elkaar om een oplossing te vinden voor hun gelijkaardige kink in de kabel. “Zowel student-ondernemers als bijberoepers hebben vaak een heel eenvoudige en enkelvoudige boekhouding”, legt Stan uit. “Daarom zochten we naar een laagdrempelige manier om die mensen te triggeren hun eigen boekhouding in handen te nemen.”

Succesvolle start

Met de boekhoudtool Dexxter zorgt het founderstrio ervoor dat student-ondernemers en bijberoepers in een eenmanszaak makkelijk hun boekhoudkundig zelf in handen kunnen nemen. Met succes, in totaal werden al bijna 1500 accounts aangemaakt waarvan zo’n 50% converteert naar een betalend jaarabonnement. Ondernemers kunnen Dexxter een maand gratis testen, daarna kost het €15/maand om een heel jaar boekhoudkundig in orde te zijn. Bovendien krijgt de app heel wat positieve reviews, gemiddeld 4,9 op 5.

Ook boekhoudkantoren en andere partners zoals Acerta zien de meerwaarde van Dexxter. Zo kunnen boekhoudkantoren de toestroom van kleine ondernemers niet langer faciliteren en zien ze Dexxter dus als de ideale oplossing.

Stan De Pauw (links), Giel Thomas (rechtsboven) & Robbe Claessens (rechtsonder)

Tijd voor groei

Dexxter wil verder bouwen aan een app die ondernemen en boekhouding nog beter ondersteunt. “We startten daarom een crowdlendingcampagne via het crowdlendingplatform WinWinner met als doel minimaal €100.000 en maximaal €200.000 aan groeifinanciering op te halen”, vertelt Stan. “Ondertussen investeerden al 18 mensen in onze groei, goed voor alvast €46.000. En dat in onze eerste week van de campagne!”

---

Stan De Pauw
Co-founder Dexxter
+32 471 62 57 14
stan@dexxter.be

Dexxter maakt het voor student-ondernemers en bijberoepers in een eenmanszaak mogelijk om hun eigen boekhouding in handen te nemen. Met haar fiscale tijdlijn, leercentrum en eenvoudige interface faciliteert Dexxter een doelgroep die bij een accountancykantoor niet vindt wat die zoekt. Al 1500 gebruikers zijn overtuigd. Ook tal van boekhoudkantoren en onder andere Acerta zien een betrouwbare partner in Dexxter.

Matthias Browaeys
Founder & CEO WinWinner
+32 494 58 22 24
matthias@winwinner.be

WinWinner is een crowdlendingplatform waarop ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk kunnen delen. Op die manier kunnen ze ambassadeurs zoeken en hen laten investeren in hun groeiverhaal.