Gekoeld en juist op tijd: 4D Trans breidt transportactiviteiten uit

2 min read

TORHOUT, 9 september 2021 – Producenten van gekoelde of diepgevroren goederen vereisen een uiterst secuur transport en opslag. Zaakvoerder Wim Boydens ontzorgt zijn klanten volledig tijdens dit proces met zijn onderneming 4D Trans. De organisatie is op tien jaar tijd uitgegroeid tot een absolute specialist in temperatuurgecontroleerd transport. Nu op de agenda: een gloednieuw logistiek centrum met koelcellen en diepvriezers. Om dit te financieren, klopte 4D Trans aan bij het Gentse crowdlendingplatform WinWinner.

Geen gewoon transport

Ondernemingen willen hun geproduceerde goederen tijdig, kwalitatief en in goede staat bij hun klanten afleveren. Een goede logistieke planning (met transport) is daarbij cruciaal.

“In de nichemarkt van de gekoelde en de diepvriesproducten is dit nóg meer het geval: bedrijven willen dat hun producten in de meest optimale omstandigheden binnen de afgesproken tijd bij de klant aankomen”, legt Wim uit. “Onze klanten zoeken een partner die de afgewerkte producten bij hen komt ophalen, ze voor korte tijd opslaat en vervolgens vervoert naar de eindklant.”

Om dit in de toekomst nog beter te kunnen faciliteren, bouwt 4D Trans een logistiek centrum met koelcellen en diepvriezers. “Bij onze klanten merken we dat de vraag naar tijdelijke opslag van goederen toeneemt”, duidt Wim. “We zijn steeds flexibel en denken mee met de klant om de meest optimale transportomstandigheden te vinden.”

Forse groei

In 2011 kocht Wim een eerste koelwagen, tien jaar later beschikt de onderneming uit Torhout over een wagenpark van zo’n 40 voertuigen en 50 personeelsleden. Een opmerkelijke groei: in 2019 werd 4D Trans beloond met de Trends Gazelle Award in de categorie van de kleine bedrijven in West-Vlaanderen, een prijs voor de snelst groeiende onderneming in de provincie.

Nu is 4D Trans klaar voor de volgende stap. Om het logistiek centrum te financieren, startte Wim een crowdlendingcampagne via WinWinner. Hij wist al een pak investeerders te overtuigen.

“Het vooropgestelde minimumbedrag van €68.000 werd al behaald”, meldt hij. “In de toekomst kunnen we op die manier het transport van onze klanten nog beter regelen. Met het nieuwe logistiek centrum erbij moeten ook onze eindklanten - retailers, groothandels, horecazaken, traiteurs en slagers – zich geen zorgen meer maken over tijdelijke opslag.”

Investeren in de crowdlendingcampagne van 4D Trans kan nog tot en met 28 september 2021 via het platform van WinWinner.

---

Wim Boydens
Zaakvoerder 4D Trans
info@4dtrans.be

4D Trans is gespecialiseerd in temperatuurgecontroleerd transport. De onderneming startte 10 jaar geleden met 1 chauffeur en 1 bestelwagen en groeide ondertussen verder naar een 50-tal medewerkers en een wagenpark van een 40-tal voertuigen.

Matthias Browaeys
Founder WinWinner
+32 494 58 22 24
matthias@winwinner.be

WinWinner is een crowdlendingplatform waarop ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk kunnen delen. Op die manier kunnen ze ambassadeurs zoeken en hen laten investeren in hun groeiverhaal.