Naar een gezond binnenklimaat: Breezo neemt vlucht vooruit met probiotische vernevelaars

2 min read

DEERLIJK, 21 september 2021 – Zo’n 90% procent van onze tijd brengen we in binnenruimtes door. Toch is de kwaliteit van de lucht in onze leef- en werkruimtes vaak niet optimaal. Breezo ontwierp toestellen met probiotische vernevelaars om hier iets aan te doen. De West-Vlaamse onderneming wil een gezond evenwicht creëren tussen goede hygiëne en de natuurlijke leefomgeving. Om hun productgamma te optimaliseren en de distributie verder uit te breiden, startten Niko en Stefan een crowdleningcampagne op bij WinWinner.

Luchtzuivering, maar dan anders

Niet alleen op kantoren, ook in sportcentra, cinemazalen of andere plekken waar veel mensen samenkomen volstaat het niet om zomaar even het raam open te zetten. Te veel gebouwen hebben zelfs enkel een slecht onderhouden ventilatiesysteem om hun luchtverversing te regelen. De coronapandemie bracht de kwaliteit van onze binnenlucht op het voorplan, zeker nu iedereen opnieuw vaker op de werkvloer wordt verwacht.

Breezo kiest bewust voor probiotica om de luchtkwaliteit te verbeteren, niet voor een oplossing die een hele waslijst aan chemische bestanddelen bevatten.

“In een te steriele omgeving ‘traint’ ons lichaam te weinig”, legt co-founder Stefan uit. “Op die manier weet het minder goed hoe te reageren als het wel met slechte microben en bacteriën in contact komt. Daarom kiezen we met Breezo voor probiotica om te vernevelen in binnenruimtes. We vernietigen geen pathogenen, we herbalanceren de omgeving en de oppervlakken.”

Onzichtbaar probleem, merkbaar resultaat

Een probiotische omgevingsbehandeling zorgt voor gezonde microflora op alle oppervlakken. Via ultrasone vernevelingstechnieken krijgt de lucht weer zijn natuurlijke kracht terug. De voordelen zijn legio.

“Na een behandeling is er minder risico op ziektekiemen of schimmels. Ook de aanwezigheid van allergenen die klachten opleveren, nemen af. Een behandelde ruimte geeft minder risico op infecties. Bovendien zorgen we met onze toestellen voor minder slechte geuren in een leefruimte.”

Evenwicht creëren tussen een goede hygiëne en een natuurlijke leefomgeving, daar is het Breezo om te doen. Niet alleen in de Benelux: ook Frankrijk, Italië en Canada staan op de agenda. Om tegemoet te komen aan die groei, wil Breezo nu investeerders aantrekken.

“We willen minimaal €75.000 aan financiering via WinWinner ophalen”, vertelt Niko. “Met dit kapitaal willen we een sales persoon aanwerven, onze bestaande toestellen upgraden en aanvullen met nieuwe producten. Probiotische oplossingen definitief op de kaart plaatsen is daarbij het doel.”

Investeren in de WinWinner-campagne van Breezo kan nog tot en met 24 oktober 2021. Meer informatie vind je op het WinWinner-platform of op de website van Breezo.

___

Niko Lecluyse
Co-founder Breezo
+32 475 71 00 53
niko@breezo.eu

Breezo ontwikkelt probiotische oplossingen die het dagelijks comfort verhogen in ruimtes waar mensen wonen, werken of elkaar ontmoeten. Hun toestellen vernevelen levende organismen die een positieve impact hebben op mensen en hun omgeving. Op die manier wil Breezo de balans tussen een goede hygiëne en een gezond binnenklimaat herstellen.

Matthias Browaeys
Founder WinWinner
+32 494 58 22 24
matthias@winwinner.be

WinWinner is een crowdlendingplatform waarop ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk kunnen delen. Op die manier kunnen ze ambassadeurs zoeken en hen laten investeren in hun groeiverhaal.