written by
Margo Mies

Softwarebedrijf maakt hotelsector digitaler én klantvriendelijker

3 min read

KONTICH, 6 april 2021 – Nu de overheid de coronamaatregelen nogmaals verstrengd heeft en de paaspauze officieel werd ingezet, is de hoop op een vrije zomer groter dan ooit. Velen dromen al van de zomervakantie, liefst met een verblijf in een zorgvuldig uitgekozen hotelkamer. Maar wat als die hotelkamer bij aankomst niet voldoet aan de verwachtingen? Om die teleurstelling te voorkomen, ontwikkelt Expect Me software waarop reizigers vooraf een specifieke hotelkamer kunnen kiezen. Om de software op korte termijn internationaal te verspreiden, lanceerde founder en CEO Roeland Verhamme een crowdlendingcampagne bij het Gentse investeringsplatform WinWinner.

Expect Me draagt bij aan de digitalisering van de hotelsector. De onderneming ontwikkelt een webplatform waarop hotelgasten vooraf een specifieke kamer kunnen boeken. Zo vermijden ze dat de kamer die ze toegewezen krijgen niet aan hun verwachtingen voldoet. “Ik weet uit eigen ervaring hoe zo’n anticlimax een domper zet op je reis”, vertelt zaakvoeder Roeland Verhamme. “In 2019 boekte ik a room with a view in een Italiaans hotel. Toen bleek dat een boom het hele uitzicht belemmerde, waren mijn vrouw en ik op zijn zachtst gezegd erg teleurgesteld.”

Van anticlimax naar ondernemingsconcept

Roeland bleef niet bij de pakken zitten en zag meteen een ondernemingsconcept: “In de luchtvaartsector kan je betalen om vooraf je stoel te kiezen, waarom zou dat dan niet kunnen in de hotelsector?” Die vraag ligt aan de basis van Expect Me, al biedt de software niet alleen opportuniteiten voor hotelgasten. De onderneming creëert bewust een win-winsituatie, waardoor ook hotels er baat bij hebben:

“Via onze software kunnen hotels hun supplementen beter aan hun gasten voorstellen, dat leidt tot hogere inkomsten. Daarnaast zorgt het platform voor een meer efficiënte werkwijze. Het personeel moet zich immers minder bezighouden met klachten van ontevreden gasten en ook het aantal room switches neemt af.” – Founder en CEO Roeland Verhamme

Met meer dan 700.000 hotels wereldwijd is de doelmarkt van Expect Me enorm. Bovendien vormt de coronacrisis voor veel hoteleigenaars een ware eye-opener. “Corona heeft niet alleen een financiële impact gehad op de sector”, legt Roeland uit. “Hotels beseffen ook meer en meer dat ze actief moeten inzetten op digitalisering en dat ze daarbij moeten focussen op de tevredenheid en de beleving van hun gasten.”

Summerproof!

Op dit moment voert Expect Me verregaande salesgesprekken met individuele hotels, maar ook met internationale ketens zoals Radisson Hotel Group en Melia Hotels International. De onderneming verwacht dat de interesse alleen maar zal toenemen. “Doordat we geselecteerd zijn voor het hoog aangeschreven acceleratorprogramma imec.istart krijgen we toegang tot een internationaal netwerk van experten, investeerders, mentoren en coaches. Die contacten zullen onze groei ongetwijfeld een boost geven”, legt Roeland uit.

Tegen de zomer zullen de eerste implementaties van de software een feit zijn. Dat past binnen Roelands ambitie om de hotelsector op korte termijn digitaler en klantvriendelijker te maken. “Om die ambitie te realiseren willen we via crowdlending minimaal €60.000 ophalen, onder meer om te investeren in marketing en de verdere ontwikkeling van ons product”, vult Roeland aan. De teller van de WinWinner-campagne staat ondertussen op €26.000. Daarmee wil Expect Me haar steentje bijdragen aan de digitalisering van de hotelsector, zeker nu de langverwachte versoepelingen van de coronamaatregelen stillaan tastbaar worden.

Investeren in de crowdlendingcampagne van Expect Me kan nog tot en met 11 mei 2021. Meer informatie vind je op het WinWinner-platform.

-----

Roeland Verhamme Founder & CEO Expect Me +32 479 42 08 42 roeland@expect-me.com

Expect Me draagt bij aan de digitalisering van de hotelsector. De onderneming ontwikkelt een webplatform waarop hotelgasten op voorhand hun specifieke kamer kunnen boeken. Dit verbetert de beleving van de gasten én laat hotels toe om makkelijker supplementen te verkopen.

Matthias Browaeys Founder WinWinner +32 494 58 22 24 matthias@winwinner.be

WinWinner is een crowdlendingplatform waarop ondernemers hun ambitieuze groeiplannen met hun netwerk kunnen delen. Op die manier kunnen ze ambassadeurs zoeken en hen laten investeren in hun groeiverhaal.